Reszkessetek, betörők! karácsonyi kvíz

Reszkessetek, betörők! kvíz: Teszteld tudásod az első két részről

Ha imádod a Reszkessetek, betörők! klasszikus karácsonyi filmet és úgy érzed, hogy jól ismered Kevin McCallister kalandjait, akkor ez a kvíz neked szól. A kérdések az első két részre, a Reszkessetek, betörők! és a Reszkessetek, betörők 2. – Elveszve New Yorkban filmekre fókuszálnak.

Ha azt hiszed, hogy már az összes kérdésre tudod a választ, akkor tedd próbára a tudásod ezzel a kvízzel. De aztán nehogy meglepődj!

Reszkessetek, betörők!

A Reszkessetek, betörők! egy annyira ikonikus karácsonyi film, hogy a legtöbb ember már kívülről fújja az összes szöveget belőle. De vajon ezekre a kérdésekre is jól tudsz válaszolni?

A magyarok kedvenc karácsonyi filmje, a Reszkessetek, betörők!

A Reszkessetek, betörők! egy népszerű filmsorozat, amelynek középpontjában általában Kevin áll. De miért csak általában? Azért, mert a filmsorozat már annyi részt élt meg, hogy egy idő után már nem Kevin volt a főszereplő. A legújabb rész 2021-ben debütált a Disney+ streamingszolgáltatón, de térjünk vissza a Macaulay Culkin nevével fémjelzett részekre, hiszen az első két rész után mélyrepülésbe kezdett a franchise.

Az első rész alapfelállása szerint a McCallister család egy karácsonyi vakációra készülődik, de Kevint otthon felejtik. A fiatal fiú eleinte élvezi az egyedüllétet, aztán két bandita próbálja megkeseríteni az életét, akiktől meg kell védenie a családi házat. Kell ezt egyáltalán magyarázni? Szerintem mindenki kívülről fújja mind a két rész történetét, szóval ugorjunk.

Az első rész 1990-ben debütált az USA-ban, de vajon nálunk is? Ezt nem áruljuk el, a kvízből kiderül. 😉 Ahogy említettük az első két rész húzóembere Macaulay Culkin volt, mellette feltűntek még Joe Pesci és Daniel Stern is, mint a két betörő.

Az első rész mindössze 15 millióból készült és 476 millió dollárt termelt, míg a második részre már 20 millióra emelkedett a készítési büdzsé, de a bevételek már csak 358 millió dollárra rúgtak. Nem mintha az utóbbi rész megtérülési aránya ne lett volna gigantikusan nagy. A harmadik rész (legalábbis Culkin szereplésével) nem ezért nem készült el, hanem azért, mert a fiatal színész belefáradt Kevin és a fiatalabb szerepekbe, így egy időre szüneteltette a színészkedést.

Kategóriák: , ,